Current Affairs daily 2021 – 10th February 2021

current Affairs

Que 1. Who became the first batsman to score a double century in his 100th Test?
Ans. Which root

Que 2. Who has been announced by ICC as its global partner?
Ans. BYJU’S

Que 3. Which state has started the SAANS campaign?
Ans. Madhya Pradesh

Que 4. The Union Environment Ministry has approved the construction of Lakhwad power project on which river?
Ans. Yamuna

Que 5. Who has been appointed the new chairman of the Broadcasting Content Compliant Council (BCCC)?
Ans. Geeta Mittal

Que 6. Who has been re-appointed as UN Climate Ambassador?
Ans. Michael Bloomberg

Que 7. Which state has announced Unicode to identify ‘land holding’?
Ans. Uttar Pradesh

Que 8. Srivilliputhur Megamalai is going to become the fifth tiger reserve of which state?
Ans. Tamil Nadu

Que 9. Where did the 16th joint military exercise ‘war exercise’ begin?
Ans. Bikaner

Que 10. Where will the world’s largest wind power plant be set up?
Ans. South Korea

Que 11. Where will the Mandu Festival be held on 13 and 14 February?
Ans. Madhya Pradesh

Leave a Reply