English Practice UG degree

THE MERCHANT OF VENICE ACT- I

1. The Merchant of Venice was written by

a) T.S. Eliot

b) Christopher Marlowe

c) William Shakespeare

d) Charles Dickens

Answer – C

2. Antonio is a_____

a) Sailor

b) Thief

c) Merchant

d) Goldsmith

Answer – C

3. When the play starts Antonio is described as____

a) corrupt

b) ambiguous

c) depressed

d) happy

Answer – C

4. What is Antonio concerned about at the beginning of the play?

a) His mother

b) His merchandise

c) His melancholy

d) None of the above

Answer – C

5. What reason does Antonio give for being sad in the opening scene of the play?

a) He stands to lose a fortune in his present business ventures

b) He owes a fantastic sum of money to shy

c) He gives no reason

d) The woman he loves does not return his feeling

Answer – C

6. Salerio is friend of __

a) Antonio

b) Bassanio

c) Portia

d) Both (a), (b)

Answer – D

7. Who is Solanio?

a) Friend of Bassanio & Antonio

b) Friend of Tubal & Shylock

c) Friend of Jessica & Lorenzo

d) Friend of Portia & Nerissa

Answer – A

8. What does Salerio think about Antonio’s sadness?

a) His mother’s sickness

b) Worry over his ships

c) Love

d) Competition in the market Answer – B

9. Who said this “In sooth, I know not why I am so sad”

a) Portia

b) Bassanio

c) Antonio

d) Shylock

Answer – C

10. Who said this? “I hold the world but as the world Gratiano; A stage where every man must play a part. And mine a sad one”

a) Solanio

b) Lorenzo

c) Antonio

d) Shylock

Answer – C

11. Who “speaks an infinite deal of nothing”?

a) Gratiano

b) Bassanio

c) Shylock

d) Lorenzo

Answer – A

12. Gratiano notices Antonio’s

a) Ladylove

b) Unhappiness

c) Physical problem

d) None of the above

Answer – B

13. Who said this line “With mirth and laughter let old wrinkles come.”

a) Gratiano

b) Salerio

c) Solanio

d) Launcelot Gobbo

Answer – A

14. How is Bassanio related to Antonio?

a) Bassanio is his uncle

b) Bassanio is his best friend

c) Bassanio is his brother

d) Bassanio is his cousin

Answer – B

15. Bassanio’s best friend ____

a) Shylock

b) Jessica

c) Antonio

d) Gratiano

Answer – C

16. Antonio compares the life on this earth to?

a) A book

b) A dream

c) A staged play

d) A living legend

Answer – C

17. Who is the merchant of Venice?

a) Portia

b) Shylock

c) Antonio

d) Bassanio

Answer – C

18. Bassanio asks his friend___ for a loan

a) Antonio

b) Solanio

c) Gratiano

d) Shylock

Answer – A

19. Portia is a wealthy heiress of__

a) Belmont

b) Italy

c) Scotland

d) Venice

Answer – A

20. Bassanio wants to marry Portia for what reason?

a) because his lonely

b) because she is beautiful

c) because she is rich

d) because he loves her

Answer – D

21. Bassanio wants a loan so that he can

a) Put on a lavish wedding

b) Throw a huge dinner party for shylock

c) Travel to Belmont

d) Pay back his family after squandering

Answer – C

22. Who needs money to suit Portia?

a) Prince of Arragon

b) Bassanio

c) Lorenzo

d) Prince of Morocco

Answer – B

23. Who said “my little body is a weary of this great world”?

a) Gratiano

b) Antonio

c) Portia

d) Jessica

Answer – C

24. Which of these men is not mentioned as one of Portia’s suitors?

a) Neapolitan Prince

b) County Palatine

c) Duke of Saxony

d) Monsieur Le Bon

Answer – C

25. How many suitors fail the casket test?

a) 1

b) 2

c) 3

d) Not mentioned

Answer – D

26. The Caskets which Portia’s suitors must choose which are made of

a) Marble, Stone, Brick

b) Teak, Mahogany, Pine

c) Teak, Porcelain, Clay

d) Gold, Silver, Lead

Answer – D

27. Where Portia’s house is located?

a) Padua

b) Rome

c) Venice

d) Belmont

Answer – D

28. __ is the waiting lady of Portia

a) Jessica

b) Nerissa

c) Thisbe

d) Helena

Answer – B

29. How do Nerissa and Portia know Bassanio?

a) He visited them once and presented himbyelf as a scholar and a soldier

b) He has arrived with the other suitors in Act I

c) They met him once on the Rialto

d) They don’t kno aw him at all

Answer – A

30. Which of these men is not mentioned as one of Portia’s suitors?

a) Falconbridge

b) Scottish lord

c) Young German

d) Antonio

Answer – D

31. Which of these is not a choice of casket?

a) Wood

b) Gold

c) Silver

d) Lead

Answer – A

32. Who is described as “a Venetian? A scholar and soldier”

a) Bassanio

b) Antonio

c) Gratiano

d) Shylock

Answer – A

33. ______ was the moneylender of Venice

a) Shylock

b) Antonio

c) Bassanio

d) Gratiano

Answer – A

34. Shylock is a_______

a) Christian

b) Muslim

c) Jew

d) Hindu

Answer – C

35. Shylock lived in____

a) Belmont

b) Venice

c) Rome

d) England

Answer – B 3

6. What is Shylock’s profession?

a) Lawyer

b) Merchant

c) Usurer

d) Tailor

Answer – C

37. Shylock hated____

a) Antonio

b) Jessica

c) Launcelot

d) Bassanio

Answer – A

38. Which of the following is not a reason Shylock gives for hating Antonio?

a) Antonio is in love with Shylock’s daughter Jessica

b) Antonio has insulted Shylock in the public place

c) Antonio hates Jews

d) Antonio lends money without interest which damages Shylock’s business

Answer – A

39. What does Shylock say he will not do with a Christian?

a) Walk, Talk, or stay with

b) Sell, Buy, or deal with

c) Lend, Borrow, or buy with

d) Eat, Drink, or pray with

Answer – D

40. _____is lending money at great interest from Christian merchants

a) Salerio

b) Solanio

c) Tubal

d) Shylock

Answer – D

41. Shylock dislikes Antonio intensely because Antonio___

a) Never repays his loans

b) Pretends he is your friend, and then swindles you

c) Publicly condemns Shylock for charging excessive interest

d) Refuses to haggles

Answer – C

42. Who said this? “How like a fawning publican he looks! I hate him for he is a Christian”

a) Tubal

b) Duke

c) Chus

d) Shylock

Answer – D

43. Antonio agrees to borrow money from Shylock because

a) He wants to travel to Belmont

b) He wants to show the extent of his friendship for Bassanio

c) He needs money while his ships are at sea

d) He wants to trick Shylock

Answer – A

44. For how long does Bassanio wish to make a loan?

a) 1 month

b) 2 months

c) 3 months

d) 5months

Answer – C

45. How does Shylock initially describe his demand for a pound of flesh to Bassanio and Antonio?

a) As his way of being charitable

b) As an opportunity for revenge

c) As a harmless prank

d) As a way of procuring food

Answer – C

45. Who says this line “I like not fair terms and a villain’s mind”

a) Portia

b) Duke

c) Antonio

d) Bassanio

Answer – D

46. How much money does Antonio borrow from Shylock?

a) 4000 ducats

b) 2000 ducats

c) 3000 ducats

d) 8000 ducats

Answer – C

47. If Antonio cannot pay the money back in three months he must give Shylock a pound of___

a) Blood

b) Gold

c) Sugar

d) Flesh

Answer – D

48. Who said this? “The devil can cite scripture for his purpose”

a) Salerio

b) Bassanio

c) Antonio

d) Shylock

Answer – B

49. What is Rialto?

a) Centre of Venice

b) Antonio’s ship

c) Bassanio’s ship

d) Church of Venice

Answer – C

50. What is the name “Young Baron of England”?

a) Falconbridge

b) Monseiur Le bon

c) County Palatine

d) Balthazar

Answer-A

Related posts

Speaking English Conversation to Meeting People – How to give a starting speech in English, Sample situation

Admin

Concept and Types of Women Empowerment- what is meant by women empowerment- introduction of women empowerment- importance of women empowerment in India

lucky

Current Affairs in January 2021

Admin

Leave a Comment